Buffetkast Grijs

Buffetkast grijsEen grijze buffetkast: de klassieke stijl die bij jouw huis past

Een buffetkast is meer dan zomaar een kast waar je spullen in opbergt. Omdat het bovenste deel van de kast vaak zo gemaakt is, dat je door het glas heen kunt kijken, heb je de mogelijkheid om het mooiste servies en glaswerk uit te stallen in je buffetkast. Buffetkasten zijn doorgaans mooie, klassieke kasten en in combinatie met je mooie (klassieke) servies is het een waardevolle, luxueuze toevoeging aan je interieur. Wanneer je wilt dat je kast niet te veel opvalt of in het oog springt, kun je ervoor kiezen om een buffetkast te kopen in een wat minder opvallende, maar stijlvolle grijstint.

De veelzijdigheid van grijs

Je zou het niet snel zeggen, maar wanneer het op interieur aankomt, is grijs een veelzijdige kleur. Dit komt omdat grijs zeer makkelijk te combineren is met andere kleuren, maar een grijze buffetkast is ook mooi in een interieur waarin meer gebruik wordt gemaakt van grijstinten. De reden dat grijs zo goed te combineren is met andere kleuren, is dat het een basiskleur is, net als wit en zwart. Grijstinten geven een ruimte een kalme, rustieke sfeer. Wanneer je kiest voor buffetkast in een tint grijs, dan is het raadzaam om het type kast af te stemmen op de rest van je interieur. Wanneer je een degelijk, simpel interieur hebt, dan doe je er goed aan om een buffetkast aan te schaffen met een eenvoudige vorm en een pure grijstint. Wanneer je ervoor kiest om een grijze buffetkast te combineren met andere basiskleuren (houtkleur, wit of zwart), dan behoort een speelsere buffetkast ook tot de mogelijkheden.

Kies je grijstint wijselijk

Grijs wordt gezien als een groot gebied tussen wit en zwart. Er zijn dan ook vele verschillende grijstinten, van antraciet tot Parelgrijs. Iedere tint heeft zijn eigen uitstraling, dus je kunt je buffetkast die tint grijs geven die past bij jouw ideaalbeeld. Het fijne van grijze buffetkasten is dat de kleur grijs makkelijk te combineren met andere grijstinten. Zorg er voor de aanschaf van je grijze buffetkast wel voor dat je precies weet wat de kleur met je kamer doet. Er zijn grijstinten die er in het zonlicht anders uitzien, waardoor je buffetkast ineens een andere look krijgt.