Buffetkast wit

buffetkast-witPast een witte buffetkast in ieder interieur?

Net als bij andere meubels, hebben buffetkasten vaak standaard kleuren. Dit zijn natuurlijke kleuren die in veel interieurs passen. Deze standaard kleuren voor een buffetkast zijn wit, zwart en diverse grijstinten, maar de kasten krijgen niet altijd een verflaag, waardoor ze de kleur van het hout waar ze van zijn gemaakt behouden.

Ondanks dat al deze kleuren in veel verschillende interieurs tot hun recht komen, kun je ze niet voor iedere ruimte gebruiken. De keuze voor een witte buffetkast dient te worden gemaakt op basis van de rest van je interieur en de uitstraling die je je kamer wilt geven.

Een witte buffetkast heeft vaak een warme uitstraling. De witte kleur komt goed uit de verf in ruimtes die een mooie gevoelswaarde moeten creëren. Charmante ruimtes die romantiek uit moeten stralen, maar ook ruimtes die nostalgisch aandoen. De witte buffetkast wordt vaak gezien als rustiek, maar ook als vrouwelijk. Naast het klassieke, warme beeld, kan een witte buffetkast ook juist goed staan in een moderne en strakke omgeving.

Verschillende tinten wit

Of witte buffetkasten goed passen bij een bepaald interieur, hangt af van de vorm van de kast (ze hebben moderne witte kasten vaak rechte, hoekige en heldere vormen), maar zeker ook van het type wit. Buffetkasten worden in vele tinten wit gemaakt. Een heldere witte kleur past goed bij een strak modern uiterlijk, maar ook bij een romantische setting. Vaak wordt er voor een type gebroken wit of crèmekleur gekozen, wanneer de kast niet te veel moet opvallen of in het oog moet springen. Deze minder opvallende kleur is mooi wanneer je een zachte, warme sfeer wilt creëren.

Het is dus niet altijd mooi om een witte buffetkast in je huis te plaatsen, maar het is wel degelijk mogelijk om door te spelen met verschillende tinten wit een kast te plaatsen die de kamer de uitstraling geeft die je wenst. Bovendien heeft een buffetkast vaak van zichzelf een mooie klassieke, huiselijke uitstraling, waardoor er in de meeste gevallen wel een witte buffetkast is die aan je wensen voldoet.